Mededeling voor hen die zich afvragen waarom er al enige tijd geen nieuwe pagina's meer aan deze website zijn toegevoegd: na 10 jaar pagina's te hebben geschreven voor deze site had ik geen inspiratie meer voor een nieuw onderwerp. Inmiddels weet ik wat het onderwerp van de eerstvolgende pagina zal zijn, maar het zal door omstandigheden nog wel een poos duren voordat die beschikbaar komt. Om dezelfde reden is reageren op deze website tijdelijk niet mogelijk! Het zal in ieder geval de pagina worden met de langste aanlooptijd. Daar zal wel een reden voor zijn. Van alles wat ik tot dusver heb geschreven gaat dit onderwerp namelijk dwars door alles heen wat zich in deze wereld met religie bezighoudt. "Want het woord Gods is levend en krachtig en scherper dan enig tweesnijdend zwaard en het dringt door, zo diep, dat het vaneenscheidt ziel en geest, gewrichten en merg, en het schift overleggingen en gedachten des harten; en geen schepsel is voor Hem verborgen, want alle dingen liggen open en ontbloot voor de ogen van Hem, voor wie wij rekenschap hebben af te leggen." De titel van de nieuwe pagina zal zijn: Angst, oordeel voor de eeuwigheid.
Bezoek www.adobe.com voor de nieuwste versie!

 De shocking youth message van Paul Washer (1).

Voor wie (misschien wel voor het eerst sinds vele jaren) weer eens een indringende preek wil horen kan hier het eerste deel zien en horen van een bijzonder goede (Nederlands ondertitelde) preek van Paul Washer (beter bekend als de shocking youth message). Het is een van de beste preken die ik sinds vele jaren heb gehoord! De boodschap die hij hierin brengt is zo recht door zee dat de noodzaak van echte bekering geen enkele toehoorder kan ontgaan, voor zover die tenminste zijn gezonde verstand én zijn geweten nog een kans durft te geven. En het zal tijd worden dat dit gebeurt nu het hedendaagse “christendom” wordt overspoeld door een leger charlatans, clowns, managers, showmasters en valse profeten in allerlei soorten en maten, die het evangelie hebben vervangen door een kermisattractie waarin de noodzaak van bekering door al dat vermaak wordt weggehoond.
De organisatie die Paul Washer had uitgenodigd om te preken heeft dat nadien overigens nooit weer gedaan. Er zijn dus mensen die voor een radicale boodschap zoals deze hard wegvluchten. Met de staart tussen de poten. Het feit dat deze Engelstalige preek Nederlands is ondertiteld vormt een reden te meer om deze (58 minuten lange) boodschap van Paul Washer te bekijken en te beluisteren. Dan weet je na het horen van deze preek tenminste (eindelijk) wat het evangelie inhoudt.

Deze video bestaat uit twee delen. Via de onderstaande link ga je naar het tweede deel.
Bekijk deel twee van deze preek.
Ik heb overigens, naar aanleiding van een verzoek om een ipod versie van deze preek, een flash bestand (inclusief ondertiteling) gemaakt dat hier gedownload kan worden.

Bronvermelding