nod nod
Google
Zoek in het WWW. Zoek in deze site.
Twee opmerkingen vooraf: 1. Deze website maakt geen gebruik van cookies. 2. Gebruikers van een iPad, iPhone, smartphone of een soortgelijke vorm van mobiel internet: mocht je binnen 4 seconden nog niet verder zijn gesurfd, neem dan tenminste de tijd en bekijk deze pagina op deze manier, voor een maximale viewport breedte. Deze site is namelijk geschreven voor serieuze zoekers die de tijd nemen om de serieuze onderwerpen op deze site serieus te lezen.

 Spreuken.

Inleiding.
Het gebeurt, dacht ik, vrijwel iedereen wel eens dat er tijdens een verlicht moment een heldere gedachte komt bovendrijven in de vorm van een stukje levenswijsheid, een aardige spreuk of een woordspeling. Het is dan zaak om dit bedenksel zo gauw mogelijk uit de soep te vissen voordat het weer naar de bodem zakt want het valt vaak niet mee om het later alsnog in zijn oorspronkelijke vorm uit het geheugen op te diepen.

Ik heb er dan ook voor mijzelf een gewoonte van gemaakt om dit soort ingevingen zo snel mogelijk op te schrijven en zodoende ontstaat er een gestaag groeiende verzameling spreuken. Een deel daarvan heb ik op deze pagina bij elkaar gezet. Ze hebben niet allemaal raakvlakken met het evangelie van Jezus Christus maar zijn desondanks wel een (korte) overdenking waard. Een aantal spreuken zijn ook op de andere pagina's van deze site te vinden maar het leek me toch wel zinvol om ook die aan deze verzameling toe te voegen. Ik zal niet beweren dat deze spreuken allemaal voor 100% uniek zijn maar zoals ze hier staan zijn ze stuk voor stuk wel mijn eigen ingevingen. Eventuele nieuwe ingevingen zullen bij gebleken geschiktheid ook aan de onderstaande verzameling worden toegevoegd.
 
 
 
 
 

P.S.
Mocht je de inhoud van deze pagina op een meer conventionele manier onder de aandacht van andere belangstellenden willen brengen, wees dan zo vrij en print deze pagina.

Bronvermelding